Saftigt fjerkræ med 2 slags løg
Det særlige ved denne ellers klassiske opskrift er, at man forsigtigt løsner skindet og gnubber kødet indenunder med skalotteløg, hvidløg og krydderurter. Metoden gør, at smagen og konsistensen bliver helt vidunderlig. Er du en af dem, som ikke spiser skindet, får du stadig mere saft og smag ved at tilberede på denne måde. Og gør så dig selv den tjeneste at vælge en ordentlig kylling. Pris og kvalitet hænger fuldstændig sammen her.
4 personer
1 parteret kylling eller 10 stykker blandet kyllingekød med skind
2 fed fintsnittet hvidløg
1 fintsnittet skalotteløg, almindeligt zittauerløg kan også bruges
finthakket persille, basilikum, salvie, ramsløg eller krydderurter efter behov
havsalt eller Urtekram tangsalt
friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 175 grader.
Placer kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir. Løft skindet af hver enkelt stykke og fordel de finthakkede løg/hvidløg og krydderurter. Pres skindet tilbage på plads. Pensl med din for- trukne olie. Jeg bruger olivenolie. Drys med havsalt eller tangsalt (Urtekram) og peber. Bag kylligen i 15-20 minutter, eller til saften er helt klar.