Rustik grøn mos med spinat og krydderurter

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.28.48.png

Kartoflerne kan skiftes ud med andre grove rodfrugter, f.eks. persillerod, knold- selleri, pastinak og jordskok. Smørret er efter min mening uundværligt, fordi det giver mosen dens fylde og cremede fornemmelse.

4 personer

800 g kartofler evt. bagekartofler eller en anden melet sort
1 1⁄2 l grøntsagsbouillon, f.eks. Herbamare
100 g smør i tern
200 g babyspinat
1 dl fløde eller kokosmælk (husk at røre den faste og den flydende del godt sammen)
salt
peber
grofthakkede friske krydderurter, f.eks. persille, timian, estragon, kørvel, koriander og basillikum

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i grøntsagsbouillon ca. 15 minutter, eller til de er møre. Hæld nu vandet fra kartoflerne, og sæt gryden tilbage på eftervarmen fra det blus, du har brugt, eller på lavt gasblus. Tilsæt smør og spinat og læg låg på gryden. Lad det stå et par minutter, til smørret bliver blødt og spinaten kollapser. Varm fløde i en lille gryde, og hæld den langsomt i kartofler og spinat, mens det moses sammen. Smag til med salt og peber, og vend til sidst de hakkede krydderurter i mosen. Gem lidt krydderurter til pynt.

Servér som tilbehør til al slags fisk og kød.