Rød spidskål, appelsin- og bolchebedesalat
Opskriften her er fin som et alternativ til den søde julerødkål. Vi spiser den hele året som tilbehør til fisk eller kød. Rød spidskål er noget af det lækreste; sødt og sprødt og saftigt.
4 personer
saft fra 1-2 appelsiner
1 stor håndfuld finthakket persille (gem lidt til pynt)
Olivenolie
1 lille fintsnittet rød spidskål (almindelig rødkål er også fint)
1 appelsin i både
2-3 tyndt strimlede bolchebeder eller andre beder
1 håndfuld ristede sesamfrø
Bland alle ingredienser i en stor skål.
Dressing: 5-6 stængler finthakket frisk mynte 1 dl jomfruolivenolie
citronsaft efter smag
salt og peber
Rør appelsinsaft, persille og olie sammen. Bland rød spidskål, appelsinstykker og beder i dressingen, og vend det rundt. Drys med sesamfrø og lidt hakket persille. Salaten har godt af at stå og trække lidt.