Rødløgskompot

Rødløg er lidt sødere i smagen end almindelige zittauerløg, og det giver kompot- ten en dejlig afrundet smag. Også her er det en god idé at lave en stor portion, når man nu er i gang. Forberedelserne tager ikke lang tid, men tilberedningstiden er forholdsvis lang.

1 portion

30 g smør eller klaret smør
1 spsk. olie
5-6 store rødløg, skåret i tynde skiver
3 store spsk. honning
1 dl blendede dadler
3-5 kviste friske krydderurter, f.eks. rosmarin, timian eller oregano
1 dl eddike, f.eks. æblecider eller Coconut Aminoeddike
1 dl kogende vand eller bouillon salt og peber

Smelt og opvarm smør og olie på en stor tykbundet pande. Hæld løg på panden, og steg dem forsigtigt, til de kollapser. Tilsæt honning og blendede dadler, samt lidt salt og peber. Tilsæt krydderurter, æblecidereddike og bouillon, når løgene begynder at tage en anelse farve. Lad løgene stå og simre 2-3 timer ved svag varme. Tilsæt evt. mere bouillon under- vejs, så det ikke koger tørt. Når kompotten har fået en tyk, tæt konsistens, smages løgene til med sødt, surt og salt.