Porre- og løgsuppe med kartofler
Vi spiser rigtig meget suppe i vores familie. Det er nem og sund mad. Denne suppe er en rigtig vintersuppe, men du kan gøre den mere sommerlig ved at afslutte med masser af friske krydderurter på toppen i stedet for porreskiver.
4 personer
400 g blandede porrer og løg
1 spsk smør
1 tsk tørret citrongræs
1 tsk tørret timian 1 dl hvidvin (kan udelades) 1⁄2 l grøntsagsbouillon eller en mild hønsebouillon
4 mellemstore kartofler, skrællede, halverede og skiveskårne 1⁄4 l fløde eller 1 dåse kokosmælk
olivenolie
porreringe og timian til pynt
Skær løg og porrer i mundrette stykker, svits dem i fedtstoffet på
en varm pande, og tilsæt citrongræs og timian. Hæld hvidvinen på, og lad syren koge væk. Tilsæt bouillon og kartofler, og lad dem koge 15-20 minutter. Tag suppen fra varmen, og justér evt. med fløde eller bouillon. Dryp med lidt olivenolie. Pynt med porreringe og timian.