Pizza med alt godt fra havet

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.16.32.png

Denne blomkålsbund kan være grundlaget for alverdens pizzavariationer. Her er den tilberedt med fisk og skaldyr, men det kunne også være fire slags ost, pepperoni og ananas, skinke og tomater, grøntsager eller noget helt andet. Den bliver ikke knasende sprød som en almindelig pizzabund, men efter min mening op vejes det manglende knas helt af smagen. I stedet for at smøre bunden med pesto kan man smøre den med tomatsauce.

2 pizzaer/4 personer

Bund:
1 meget finthakket blomkålshoved
2 dl fedtreduceret mandelmel
1 1⁄2 dl fintrevet parmesanost
1 stort æg
1 tsk. tørret oregano
1⁄2 tsk. hvidløgspulver
1⁄2 tsk. løgpulver friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie

Pesto:
1 håndfuld basilikum
olivenolie
lidt salt
friskkværnet peber

Fyld:
50 g drænede rejer (sørg for at få siet al væden fra)
1 dåse drænede muslinger (sørg for at få siet al væden fra)
100 g skiveskårne markchampignon
200 g skiveskåret mozzarellaost eller små mozzarellakugler

Hak blomkål meget fint, eller kør den i en foodprocessor. Pres saften ud af det finthakkede blomkålshoved gennem et tyndt klæde. Der skal være ca. 200 gram blomkål.

Bland blomkål med alle de øvrige ingredienser til bunden. Ælt dejen godt sammen med hænderne. Afhængigt af mængden af væde i blomkålen skal der muligvis tilsættes lidt ekstra sesammel. Fortsæt med at samle dejen, til den hænger sammen.

Varm ovnen op til højeste temperatur. En bagesten, eller endnu bedre et bagestål, kan med fordel bruges. Bag blom- kålsbunden i 10-12 minutter. Der er stor forskel på ovne, så hold øje med bunden.

Tag bunden ud af ovnen, fordel pesto jævnt ud over den, men ikke helt ud til kanten. Pynt bunden med rejer, mus- linger, champignon og mozzarella, og bag den atter 10-12 minutter.

Pynt pizzaen med basilikumblade, dryp lidt olivenolie over og spis den med det samme.