Pastinak nudelsuppe med kylling og grønt
Hvis du har lidt ekstra tid, kan du koge en hel kylling eller flere og bruge både fond og kød til denne ret. Kødet bliver lækkert og mørt på den måde, og du har både ekstra fond til nedfrysning og kød til flere måltider. F.eks. som fyld i madpandekager eller til en hønsesalat. Hvis kyllingen er frisk fra start, kan kødet også fryses ned, så det er klar til brug.
4 personer
1 l kyllingefond
1 fed finthakket hvidløg
1 lille knold finthakket ingefær
1 gulerod i tern
500 g kyllingebryst
2-3 pastinakker (persillerod eller knoldselleri kan også bruges) 1 broccoli i tern og buketter
2 tyndt skåret forårsløg
150 g rejer (frosne, optøede kan bruges)
3 spsk coconut aminos
salt og peber
evt. lidt honning
Varm kyllingefonden, hvidløg og ingefær op i en gryde, og kog kyllingebrysterne møre i væsken i ca. 20 minutter. Tag dem op, striml kødet, og sæt det til side. Skræl pastinakkerne, og skær dem i lange tynde strimler. Har du en spiralizer, er det nemmest at bruge den. Kog nu broccolitern, forårsløg og pastinakstrimler i 4-6 minutter, hvorefter kyllingestrimler, rejer og coconut aminos tilsættes. Smag til med salt, peber og lidt honning. Giv det hele et hurtigt opkog, og servér med et stykke brød.