Osteboller
6 - 8 stk.
50 g blødt smør eller klaret smør 1 dl fløde eller kokosmælk, den faste del
5 dl lagret revet ost
5 æg
2 - 2 1⁄2 dl fedtreduceret mel, hvoraf mindst halvdelen er mandelmel. Sesammel og kokosfibre kan f.eks. bruges
3 spsk. chiafrø
1 dl loppefrøskaller
11⁄2 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. salt
Sesamfrø til at drysse på toppen
Bland smør, fløde/kokosmælk, ost og æg godt sammen i en skål, evt. med fingrene. Bland de tørre ingredienser godt sammen i en anden skål, og rør dem i æggemassen. Varm ovnen op til 200 grader.
Lad dejen hvile 10-15 minutter, så loppefrøskaller og chaifrø aktiveres og gør dejen fast. Form bollerne med fugtige hænder. Lad dem være ret flade og brede. Drys bollerne med sesamfrø, og bag dem i 20-25 minutter.
Bollerne kan holde sig i fryseren i 3 måneder.