Wannabe Oreo cookies
Når vi er ude at handle, vil mine store børn altid gerne have Oreo-kiks. Det er bare en meget børnevenlig småkage! Men jeg kan ikke lide alle de ingredienser, der er i den, så jeg fik lyst til selv at lave Oreos. Og som man næsten kan gætte, er der ingen børn eller barnlige sjæle, som kan snydes til at tro, at disse kager er ”rigtige” Oreos. Til gengæld smager de meget bedre og af meget mere. Tjek lige, om ungerne er okay med lime og havtorn. Hvis nej!, så lav en neutral smørcreme til dem.
20 - 25 stk.
130 g blødt smør
3 dl palmesukker eller rørsukker 1 æg
1⁄2 tsk. salt
1 tsk. vaniljepulver
5 dl mandel- eller hasselnøddemel, malet meget fint
1⁄2 dl fedtreduceret kokosmel
1⁄2 dl rå kakaopulver, sukkerfri
1 spsk. bagepulver
1 spsk. xanthan (fås i helsekostforretninger)
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, indtil det er let og luftigt. Tilsæt æg, salt og vaniljepulver, og rør det sam- men. Rør alle resterende ingredienser sammen i en anden skål, og rør dem derefter sammen med smør- og sukker- blandingen.
Varm ovnen op til 200 grader. Rul dejen ud mellem to styk- ker bagepapir i ca. 1⁄2 cm tykkelse, og lad den hvile på køl en times tid. Udstik kagerne med en udstikker, et glas eller lignende på ca. 5 cm i diameter.
Bag kagerne i 8-10 minutter. Hold øje med dem – de bræn- der let på. Lad dem afkøle, før de fyldes med creme.
Creme
100 g blødt smør
lidt flagesalt
2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
200-220 g flormelis
3 spsk. knust havtornepulver (kan udelades)
1 spsk. limesaft (kan udelades)
skal af 1 økologisk lime (kan udelades)
Rør smør, salt og vanilje sammen. Tilsæt flormelis lidt ad gangen under omrøring, og fortsæt med at røre, indtil cre- men har den ønskede konsistens. Tilføj evt. knust havtorn, limesaft og limeskal.
Hæld cremen i en sprøjtepose eller en fødevaregodkendt plastpose med afklippet hjørne. Sprøjt et lag ud på bagsiden af halvdelen af kagerne. Læg den anden halvdel af kagerne oven på dem med cremen, og stil dem på køl i ca. 30 minut- ter.