Mørkt frokostbrød med squash
Jeg har eksperimenteret med at tilsætte krydderier som fenni- kel- og korianderfrø, men jeg vender altid tilbage til denne helt enkle opskrift. Brødet er propfyldt med fibre, gode fedtstof-
fer og protein, men også kalorier, så forkæl kun dig selv med dette brød i ny og næ, hvis du er ude efter et vægttab. Det kan sagtens fryses i skiver og smager rigtigt godt efter en tur på brødristeren.
Giver et frokostbrød:
600 g kerner og frø (for eksempel hørfrø, græskarkerner, solsikke- frø, mandler, valnødder, hasselnødder eller sesamfrø – mal eventuelt hørfrø og sesamfrø, hvis du vil have et fastere brød)
4 store æg
1 dl olivenolie
2 tsk salt
100 g groftrevet squash (kan udelades)
1 lille håndfuld sesamfrø
Forvarm ovnen til 150 grader.
Rør alle ingredienser godt sammen – konsistensen skal være grød- agtig. Fordel massen i en rugbrødsform, helst af silikone, det giver den sprødeste skorpe. Drys med sesamfrø, og bag brødet i cirka 60 til 90 minutter, eller til det er mørkebrunt og flot i overfladen. Brødet holder sig friskt i et par dage, hvis det er på køl, og i et par måneder i fryseren.