Momses syltede agurker
Min mormor var en fænomenal kok. Hun blev født i 1920 og levede næsten 95 år. Alle mine køkkenfærdigheder kommer fra hende gennem min mor. Denne fine agurkesalat minder mig om sommerfrokoster i momses baghave. Spis den til grillkylling, oven på en dejlig hotdog eller som tilbehør til kød.
1 sylteglas på 500 ml
1 frisk agurk
1 spsk. salt
2 tørrede nelliker
1⁄2 tsk. fennikelfrø
4 hvide peberkorn
4 korianderfrø
1 laurbærblad
2 dl vand
2 dl kokoseddike eller æbleeddike
3-4 spsk. rå honning eller rørsukker
Skær agurken i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Put skiverne op i en stor sigte, drys salt over, og gnid det godt ind i agurkeskiverne. Lad dem dryppe af i 1⁄2 time, og skyl dem grundigt. Hæld agurkeskiver på et skoldet glas med tætsluttende låg, og hæld alle ingredienser til lagen op i en gryde. Giv dem et kort opkog, og hæld den varme lage over agurkeskiverne.
Agurkesalaten kan holde sig et par uger i køleskabet.