Melfri nøddeboller med gulerodssaft
Jeg har givet denne opskrift videre til masser af mennesker, og jeg tror ikke, at der er én eneste af dem, der ikke har gjort den til deres egen ved at ændre en smule på den. Find dit legebarn frem,
rul ærmerne op, og go creative. Bollerne er mere kompakte og også fladere end dem fra bageren, fordi de bages uden hævemiddel – den gode nyhed er, at det samme kommer til at gælde din mave. De er selvsagt gode, når de er nybagte, men også rare efter en tur på brødristeren. God bagelyst!
Giver cirka 8 til 10 boller
100 g mandelmel (eller andet nøddemel)
50 g malede solsikkekerner
100 g sesamfrø
1⁄2 dl gulerodssaft eller anden usødet grøntsags eller frugtsaft
25 g smeltet kokosolie eller klaret smør 3 æg
1⁄2 - 1 tsk salt efter behov
Forvarm ovnen til 185 grader. Bland alle ingredienser i en røreskål – det er meningen, at dejen skal være ret våd. Form dejen til boller med en ske, og fordel dem på en papirbelagt bageplade. Bag bollerne i 15 til 20 minutter. De holder sig i 3 til 5 dage, men har godt af en tur på brødristeren, hvis de ikke er nybagte.