mandelkiks med kanel
Giver 1 bageplade kager, 50 pebernødder eller 1 sød tærtedej.
2 store æg
1 dl fintmalede sesamfrø
400 g fintreven knoldselleri
200 g fintreven gulerod
salt og peber
en håndfuld sesamfrø til at drysse med
Forvarm ovnen til 150 grader.
Bland mandelcreme, vanilje, kanel og salt i en skål. Tilsæt ægge- hvide, honning og klaret smør, og rør dejen godt sammen. Placer den så midt på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg også et stykke bagepapir over dejen, inden du ruller den med en kage- rulle, til den fylder hele bagepapiret. Gennemskær den udrullede dej i ønskede størrelser med en kniv, eller udstik dejen i sjove figurer. Drys eventuelt med hakkede mandelflager og lidt ekstra kanel. Bag kiksene i 5 til 10 minutter på ovnens midterste ribbe. Hold øje med dem undervejs, de får nemt for meget.