Mandelboller uden korn

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 14.56.27.png

8 stk.

1 dl fintmalede gule hørfrø
4 dl vand
5 store æg, delt i blommer og hvider, gem lidt blomme til pensling
1 dl flydende kokosolie eller smeltet smør
1 tsk. smagsneutral honning
1 tsk. havsalt
31⁄2 dl fedtreduceret mandelmel
1⁄2 dl fedtreduceret sesammel
1⁄2 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. natron
1 spsk. æbleeddike
sesamfrø til pynt

Varm ovnen op til 200 grader. Det er vigtigt, at ovnen er varm, når dejen er klar. Læg bagepapir på en bageplade. Rør de fintmalede hørfrø og vandet sammen i en stor skål. Lad massen hvile 10-15 minutter, eller til den er blevet tyk og geléagtig.

Del æggene i blommer og hvider. Tag lidt blomme fra til pensling, pisk hviderne stive, og stil dem i køleskabet. Når hørfrøene har trukket færdig, tilsættes de kokosolie/smeltet smør, æggeblommer, honning og salt.

Bland mandelmel, sesammel og bagepulver, og tilsæt det. Rør det hele godt sammen. Tilsæt æbleeddike, og vend derefter forsigtigt de stiftpiskede hvider i blandingen. Fordel dejen i klatter på bagepladen, og form bollerne som burger- boller.

Drys sesamfrø over bollerne, og bag dem 20-25 minutter. Spis dem lune – de er bedst nybagte.