Luksus pandekager med friske bær og jordbærkokosskum
Det tog mig en del forsøg at finde en korn- og mejerifri pandekage- opskrift, som mine børn også kunne lide. Men den her er en sikker vinder. Og da de kan bages på forhånd, er det også en nem og festlig morgenmad.
4 personer
6 æg
1 dl fint malede macadamianødder (mandler kan også bruges)
1 dl fedtreduceret mandelmel
1 tsk vaniljepulver
1 knsp salt
1⁄2 dl arrow root
100 g smeltet smør
2 dåser kokosmælk
Pisk æg, macadamianøddemel, mandelmel, vaniljepulver, salt og arrow root godt sammen. Brug evt. en røremaskine. Tilsæt smeltet, let afkølet smør og derefter kokosmælk. Bag pandekagerne på en meget varm pande i godt med fedtstof, f.eks. kokosolie. Servér pandekagerne med friske bær og jordbærkokosskum.
Jordbærkokosskum:
100 g friske eller frosne optøede jordbær
1 portion kokosflødeskum (se opskrift side 24)
Mos jordbærene godt (evt. blend dem). Rør dem forsigtigt i kokosfløde- skummet. Tilsæt evt. lidt agavesirup eller honning. Stil på køl et par