Løgtærte med tomater og friske ramsløg

Denne tærtebund uden korn og mejeriprodukter kan fyldes med alverdens lækkerier. Prøv den med broccoli og laks eller med kylling og porre. Eller måske er der nogle lækre rester i dit køleskab, som vil gøre lykke i en ”tøm køleskabet”-version?

4 personer

Bund
100 g mandelmel (ikke den fedtreducerede)
50 g fintmalede sesamfrø
50 g fintmalede græskarkerner
50 g
klaret smør ELLER kokosolie
1 økologisk æg
1⁄2 tsk salt

Forvarm ovnen til 160 grader. Rør fedtstof, mandelmel, sesamfrø og salt godt sammen i en skål. Tilsæt ægget, og saml dejen med hænderne. Den færdige dej trykkes ud i en smurt tærteform (20 cm). Det er nemmest, hvis du placerer dejen i midten af formen og arbejder den ud mod siderne med håndflader og fingre. Prik lufthuller i dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.

Fyld
3 grofthakkede løg
2 fed hvidløg
1 tsk kokosolie til at stege i
3-4 økologiske æg
400 ml kokosmælk eller mandelmælk (svarer til 1 dåse)
salt og friskkværnet peber
1⁄4 tsk revet muskatnød
1 bundt grofthakkede ramsløg (eller 1 tsk. tørret)
2-3 skiveskårne modne tomater
salt og friskkværnet peber

Forvarm ovnen til 200 grader
Sauter løg og hvidløg et par minutter i kokosolie, og fordel derefter løgene i den forbagte tærtebund.
Pisk æg og kokos- eller mandelmælk med salt, peber, muskatnød og ramsløg, og fordel blandingen jævnt i tærteformen. Dernæst lægges tomaterne over, så de afslutter tærten. Bag i 25 til 30 minutter, eller til tærten er gylden. Æggemassen skal have sat sig. Drys eventuelt frisk eller tørret ramsløg over tærten, inden du serverer.

ALTERNATIV

Tærtedejen kan også laves til lækre sprøde kiks, fremgangsmåde følger her:

Forvarm ovnen til 150 grader.
Placer dejen midt på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg også et stykke bagepapir over dejen, inden du ruller den med en kagerulle, til den fylder hele bagepapiret. Fjern det øverste bagepa- pir, og gennemskær den udrullede dej i ønskede størrelser med en kniv, eller udstik dejen i sjove figurer. Bag kiksene i 5 til 10 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem undervejs, de får nemt for meget.