Lammekrone med solbærstøv og rosmarin
Har du aldrig smagt lammekrone, skal du unde dig selv det. Det er mørt, saftigt og lækkert kød. Du kan tilberede det på grill, hvis du har sådan en, eller også helt fint i ovnen. Beregn 2-4 ben per person, der bliver helt sikkert spist op.
4 personer
1 stor lammekrone (8-12 ben)
smør og olie til bruning
3 fed hvidløg
2 spsk frysetørret solbær
3 tsk frisk eller tørret rosmarin salt
peber
Puds lammekronerne af for fedt og sener. Gem eventuelt afpudset til fond. Tænd ovnen på 200 grader. Lammekronerne brunes i smør og olie på panden og lægges i et ovnfast fad. Hvidløg, frysetørrede solbær, rosmarinkviste, salt og peber moses til en ensartet pasta i en morter. Blandingen gnides ind i kødet, som steges i ovnen i 20-25 minutter. Lad kødet hvile mindst 15 minutter, før det skæres ud. Servér kødet med et par salater, som passer til årstiden.