Kransekage-kage med dadelsød
Giver cirka 8 serveringer
500 g søde mandler
1-2 æggehvider (eventuelt pasteuriserede)
1 polynesisk vaniljestang
4 dl dadelsød ELLER honning
50 g finthakkede hasselnødder til pynt (kan udelades)
200 g chokolade med et kakaoindhold på 80-85 %, meget gerne økologisk (kan udelades)
Hæld kogende vand over mandler eller kerner, og lad dem trække lidt i vandet, til de er nemme at smutte. Når mandlerne eller ker- nerne er smuttet og aftørret, køres de til et helt fint mel i foodpro- cessoren. Smag mandelmelet til med dadelsød eller honning, tilsæt æggehvide, og ælt massen godt igennem, til den er ensartet og glat. Form massen til 2 cm tykke pølser, der er henholdsvis 10, 14, 18 , 22 og 28 cm lange. Fordel kransekagerne på en dobbelt bageplade – det vil sige 2 bageplader oven på hinanden for at undgå, at bunden får for meget. Bag kransekagerne ved 180 grader i 10 til 15 minut- ter, eller til de er let gyldne på overfladen. Dyp eventuelt bunden af kagerne i smeltet, mørk chokolade og finthakkede nødder. Vent med chokolade og glasur til lige før, kagen skal samles og spises. Kransekagen kan holde sig i 5 til 7 dage på køl eller i fryseren i 1 til 2 måneder.
Kokosglasur
1 dåse kokosmælk, kun den faste del
1⁄2 dl agavesirup
1⁄2 vaniljestang ELLER et drys vaniljepulver
Pisk kokosmælk, vanilje og agavesirup godt sammen. Fyld massen i en plasticpose, og læg så på køl i en times tid. Klip et hul på cirka 2 millimeter, og dekorer så kagerne med glasuren fra sprøjteposen.