Kokosmælk
Jeg laver slet ikke al min kokosmælk selv, men ved særlige lej- ligheder kommer hammeren frem, og så laver jeg store portioner og fryser det.
så mange kokosnødder du orker. (Vælg nogle der skvulper indeni og føles tunge)
koldt vand
Stik hul i et af de tre ”øjne”, der sidder for enden af kokosnødden, og hæld kokossaften fra. Angrib dernæst nødden med hammer. Eller gør som jeg, og ”tab” den i strakt arm på en stenflise, så den flækker. Frigør kødet fra skallerne. Du kan sagtens skrælle den yderste brune hinde af, men jeg beholder den altid på. Den er fyldt med fibre og kan hverken ses eller smages i det færdige resultat. Skær kokoskødet i mindre stykker, og placer dem i en kraftfuld blender. Hæld det kolde vand over, så det lige dækker, og kør, til konsistensen er grødagtig. Hæld mælken gennem en finmasket sigte eller et tyndt klæde og pres, indtil al mælk er skilt fra kødet. Opbevar kokosmælken på køl i en glasflaske. På blenderens sider vil der typisk have samlet sig kokosfedt. Skrab det af, og brug det i sauce eller desserter.
Kokosmælken holder sig i køleskabet i 2-3 dage og kan sagtens fryses ned for længere holdbarhed.