Knoldselleri og grønkålssuppe

Skærmbillede 2021-06-15 kl. 15.08.00.png

Når det hele er lidt gråt i gråt på en vinterdag, laver jeg denne suppe. Det hjælper på humøret at lave en suppe med masser af varme og smag fra fremmede himmelstrøg. Du skal virkelig give den gas med krydderierne her.

4 personer

2-3 spsk olie/kokosolie eller smør (evt. klaret) 2 spsk karry
1 mellemstort skrællet og meget grofthakket knoldselleri (400-500 g)
1 stort gult løg skåret i både
hvidløg efter behov
4-5 store håndfulde grofthakket grønkål eller 200 g frossen 2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme 1 tsk hele fennikelfrø
1 tsk stødt korianderfrø 1 knsp allehånde
ca. 1 l hønsebouillon eller kogende vand
salt og peber
1 dåse kokosmælk (tag evt. lidt af den hårde del fra til pynt) 2 spsk fintrevet frisk ingefær
citronsaft
evt. lidt honning
frisk koriander eller persille til pynt

Smelt fedtstoffet, brun karryen af i en stor, gerne tykbundet gryde, og tilsæt knoldselleri, løg, hvidløg, hakket grønkål og alle tørre krydderier. Brun disse ingredienser let, og overhæld det hele med bouillon, så det dækker. Kog knoldsellerien mør og en hel del af vandet væk. Mos knoldsellerierne groft, evt. med en kartoffelmoser. Tilsæt kokosmælk og revet ingefær og evt. mere bouillon, og smag til med citronsaft, salt, peber og evt. lidt honning. Pynt med friske krydderurter og evt. lidt kokosmælk