Knækbrød
Du kan justere knækbrødets grovhed ved at hakke nødder og frø mere eller mindre fint. Mulighederne er mange, men prøv for eksempel et stykke med avocado, tomatskiver og basilikum til frokost eller som mellemmåltid – det smager skønt.
Giver 1 fuld bageplade:
100 g hørfrø
2 dl koldt vand
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
1⁄2 tsk havsalt
Sæt hørfrø i blød i koldt vand i 15 til 20 minutter. Blend halvdelen af kernerne, og bland dem med havsaltet og de resterende hele kerner. Dræn overskydende vand fra de iblødsatte hørfrø og tilsæt dem blandingen. Rør dejen godt sammen, og tilsæt eventuelt kryd- derier (se forslag nedenfor). Drys også gerne lidt over den udrullede dej, når du når så langt.
Placer dejen midt på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg endnu et stykke bagepapir over. Rul så dejen ud med en kagerulle, til den går til kanten på bagepladen, og fjern det øverste stykke bagepapir. Skær den udrullede dej i firkanter med en kniv, så det bliver nemt at knække brødet, når det er bagt. Bag i 1 time ved 125 grader, eller til det er sprødt og lysebrunt. Hold øje med knækbrø- det undervejs – det må ikke få for meget.
Lad knækbrødet køle helt ned, inden du pakker det i lufttætte be- holdere, hvor det har en meget lang holdbarhed.