Kålrabi-røsti med røget laks

Skærmbillede 2021-06-15 kl. 14.46.19.png

Kålrabi, som også hedder glaskål, er helt sikkert på min top tre over favoritgrøntsager. De er sprøde, saftige og milde i smagen som en blanding mellem ærter og asparges. I denne opskrift er de tilberedt, men de er mindst lige så gode rå – en grøntsag, som passer til næsten alt. Det er ikke så tit, de er til salg i min lokale butik, men jeg spørger altid efter dem. Spørg din lokale butik, om de vil skaffe dem, hvis de ikke har dem. Og ellers brug et knoldselleri i stedet for.

4 personer

4 kålrabi
4 store æg
1 dl sesamfrø
1 tsk finthakket hvidløg eller hvidløgspulver 1 tsk salt
peber rigeligt med klaret smør, kokosolie eller andet fedtstof til stegning 200 g røget laks, stenbiderrogn eller letrøget fisk

Pynt: løgringe
dild
salt
peber
evt. creme fraiche 38 %

Skær skrællen af kålrabien, og riv den groft. Bland æg, sesamfrø, hvidløg, salt og peber i en skål. Tilsæt kålen, og bland det godt. Form æggemassen til runde flade bøffer på 6-8 cm i diameter. Steg dem i rigeligt fedtstof på en varm pande. Hav lidt tålmodighed, for de kan være lidt skøre i starten. Der kan danne sig lidt æggesaft i bunden af skålen, hæld evt. denne saft i midten af dine røstier, før du vender dem. Lad dem få en god stegeskorpe, og vend dem så forsigtigt. Servéres lune toppet med røget laks, stenbiderrogn eller letrøget kød, og pynt med løgringe, dild, salt og peber.