Gulerodschips
Hvor mange gulerødder har du tid til at skære? Jeg garanterer, at der bliver spist op, uanset hvor mange du laver. Du kan vælge enten at ovnbage dem – det er den sundeste løsning – eller fritere dem – det giver det sprødeste resultat. Prøv også med andre rodfrugter som rødbeder, pastinak, persillerod eller knoldselleri.
4 personer
gulerødder, gerne i forskellige farver
rapsolie eller klaret smør
havsalt
Vask og skrub alle gulerødderne omhyggeligt. Skræl dem, hvis det er nødvendigt, og skær dem så i papirtynde skiver, eventuelt på et mandolinjern eller med en almindelig kartoffelskræller. Varm olien
op – den skal være virkelig varm. Stik en tændstik i olien – hvis det syder omkring træet, er den klar. Fritér gulerodsskiverne, til de er lysebrune – det går formentlig ret stærkt. Kom ikke for mange i gryden ad gangen, for det afkøler olien, og så bliver chipsene ikke sprøde. Læg de stegte chips på et stykke sugende køkkenrulle for at slippe af med overskydende fedt, og servér straks med et drys havsalt. Hvis du bager dem, skal de pensles, lægges på bagepapir og have 20 minutter ved 200 grader.