Græskar i kokosfløde med frisk peberrod
Prøv at skifte de gode gamle flødekartofler ud med denne lækre variant. Er det uden for græskarsæsonen, anbefaler jeg søde kartofler som alternativ. Den friske peberrod giver et stærkt pift til denne ret. Hvis retten skal serveres for børn, kan den evt. udelades.
4 personer
1 græskar (hokkaido eller butternut) 2 store fed finthakket hvidløg
1 spsk finthakket friske timianblade 1 spsk friskrevet peberrod 1⁄2 tsk friskrevet muskatnød lidt citronsaft salt og peber
250 ml kokosmælk lagret parmesan til pynt timian til pynt
Tænd ovnen på 185 grader. Skær skrællen af græskaret, del det i to, og skær stykkerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Fordel skiverne i et smurt ildfast fad. Rør hvidløg, timian, peberrod, muskatnød, citronsaft, salt og peber sammen med kokosmælken. Hæld blandingen over græskarskiverne, og riv parmesan over efter behov. Bages i 45-50 minutter. Pynt med timian, og servér straks.