Grov luksusmysli
Det er dejligt at spise ting, som knaser, og det gør denne mysli. Det tager lidt tid at lave sin egen, men til gengæld bliver du fri for tilsat sukker og uigennemskuelige mængder af fedtstof. Og så smager den meget bedre end den, du kan købe. Jeg laver altid en stor portion og opbevarer den i en lufttæt beholder. Du kan selvfølgelig tilpasse opskriften, så du får den mysli, du bedst kan lide. Spis den med iskold mandel- eller kokosmælk, brug den som et lækkert knas over salaten eller spis som en snack på travle dage.
1 knivspids salt
1 l lunkent vand (40 grader)
200 g nødder og frø, for eksempel mandler, macadamianødder, valnødder, pekannødder, cashewnødder,
solsikkekerner eller græskarkerner
1 dl kokosflager
5 dadler i tynde skiver
1 tsk kanel (kan udelades)
1 tsk vaniljepulver (kan udelades)
Sæt nødder og frø i blød i koldt vand natten over (uden kokosflagerne). Dræn vandet fra blandingen, og fordel den på en bageplade. Lad nødderne og frøene tørre i ovnen i mindst 5 timer ved 60 grader. De skal være helt dehydrerede og sprøde. Hak eventuelt nødderne groft, og tilsæt vaniljepulver, kanel, dadler og kokosflager.