Grillede majskolber med røget limesmør og koriander
Majskolber kan fås en stor del af året, men de smager selvfølgelig bedst, når de er i sæson, og de er et dejligt tilbehør til de lune dage ved grillen. Smørret kan varieres ved at bruge andre krydderier.
4-8 personer
8 modne sprøde majskolber
8 spsk. blødt smør
havsalt
friskkværnet peber
Skræl majskolberne, og læg dem på en mellemvarm grill. Rotér dem en fjerdedel rundt hvert andet minut, indtil de er grillet jævnt på alle sider. Det tager ca. 10 minutter. Friske majskolber behøver ikke helt så lang tid på grillen, for der skal majsen snarere opvarmes end tilberedes. Smør røget chili- og limesmør på alle sider af majskolberne, når de er blevet varme og har fået lidt farve.
Limesmør med røgsalt:
100 g blødt smør
1 stort fed finthakket hvidløg
1 stor håndfuld finthakket, frisk koriander
2 spsk. limesaft
1 tsk. fintrevet limeskal fra en økologisk limefrugt
1⁄4 tsk. røget salt, almindeligt salt kan også bruges friskkværnet peber
tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur. Rør hvidløg, koriander, limesaft og -skal og salt i det, til det er jævnt fordelt. Læg smørret på et stykke folie, og rul det til en pølse. Stil det på køl, indtil det skal bruges. Det kan holde sig op til en uge i køleskabet.