Granola – sød, knasende og sukkerfri

Skærmbillede 2021-06-26 kl. 16.02.53.png

Det er nok verdens bedste granola, og hele huset dufter af tropefest, mens det bager. Spis ikke det hele på én gang, for energiniveauet er tårnhøjt. Du kan selvfølgelig skifte ananas ud med andre frugter. Mango er også lækkert.

8 - 10 personer

Saften fra en appelsin
100 g frisk ananas
5-7 dadler uden sten
1 stang vanilje eller 1⁄2 tsk vaniljepulver 1 knsp salt 1 dl smeltet kokosolie

150 g groft hakkede mandler
100 g kokosflager
50 g groft hakkede paranødder eller macadamianødder 50 g groft hakkede hasselnødder
50 g groft hakkede pekannødder

Tænd ovnen på 100 grader. Blend appelsinjuice, ananas, dadler, vaniljepulver og salt til en ensartet masse. Tilsæt derefter den smeltede kokosolie. Rør frugtmassen og nødderne godt sammen, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag granolaen 1 1⁄2 - 2 timer ved 100 grader. Hold godt øje med ovnen den sidste halve time. Den fine granola skifter hurtigt fra gyldenbrun til brændt.