Fries a la McD

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.22.54.png

Den store forskel på disse små frække kartoffelstænger og dem, man kan købe, er, at der er 17 ingredienser mere i dem, du køber – og ingen af dem er naturlige.

2-4 personer

1 kg kartofler
2 x 1 1⁄2 l koldt vand
2 spsk. glukosesirup
1⁄2 - 1 l olie (solsikke-, raps- eller evt. kokosolie) havsalt

Skrub kartoflerne godt. Skær dem i stave på 1⁄2 x 1⁄2 cm, og udblød dem i en time i en skål med rent vand. Kassér derefter vandet. Tilsæt glukosesirup til næste hold vand, og lad kartoffelstavene trække i sukkerlagen 15 minutter. Hæld vandet fra, og dup dem tørre. Varm olien op til mindst 160 grader, og fritér stavene, til de er lige akkurat møre. Afkøl i mindst 20 minutter i fryser el- ler køleskab, eller til lige før de skal spises. Varm olien op til 160 grader igen, så den er klar til den sidste fritering umiddelbart før servering. Tag de sprøde og gyldne fritter op af olien med en hulske, og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Drys med salt, og servér dem med det samme.