Forårsruller

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.49.47.png

En lun forårsrulle med sursød sauce. Knasende sprød at sætte tænderne i. Det her er en troværdig version, fyldt med saft og kraft. Den kan også sagtens laves vegetarisk. Tilsæt evt. en pakke brune champignoner skåret i tern.

18 - 20 stk.

25 blade forårsrulledej
1 spsk. tamari
1 spsk. risvineddike
2 tsk. finthakket hvidløg
friskkværnet peber
400 g hakket kyllinge-, okse- eller lammekød
1 stort finthakket løg
Ca. 200 g fint strimlet kål, f.eks. hvidkål, savojkål, spidskål eller rødkål
1 stor fintrevet gulerod (ca. 50 g)
1 spsk. smør, evt. klaret
1 spsk. østerssauce
1 tsk. friskrevet ingefær
100 g bønnespirer
1 forårsløg
havsalt
friskkværnet peber til tilsmagning
1 æggehvide til pensling
5 dl kokosolie til stegning

Læg din forårsrulledej under et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud. Rør tamari, risvineddike, hvidløg og peber sammen i en skål. Tilsæt kødet, og vend det godt rundt. Lad blandingen trække ca. 10 minutter på køl, gerne længere, hvis der er tid.

Varm en pande godt op, og brun det hakkede kød. Tag det af panden, og skru lidt ned for varmen. Svits nu løg, gulerod og til sidst kålstrimler i lidt smør eller kokosolie, til det falder sammen, ca. 2 minutter.

Tilsæt kød, østerssauce, ingefær, bønnespirer og forårsløg, og smag til med salt og peber. Hæld blandingen i en si, så væden løber fra, og lad den køle helt af. Læg et blad dej på bordet, og læg ca. 1 dl fyld i et hjørne. Fold hjørnet stramt op over fyldet, og rul dejen stramt ind til midten af dejen. Fold de to åbne hjørner ind over fyldet, og rul en gang mere. Pensl med lidt æggehvide på spidsen, så den kan ’limes’ fast på rullen, og den er klar.

Steg forårsrullerne på en meget varm pande i rigelig olie. De skal være gyldne på alle sider. Lad dem dryppe af i en si, og læg dem derefter på et stykke køkkenrulle.