Dumplings

Skærmbillede 2021-06-23 kl. 15.45.33.png

Jeg holder meget af dumplings, fordi de er bløde, saftige og rige på smag. Jeg smagte min første dumpling ved poolen på et luksushotel i Shanghai, og den var himmelsk. Det er meget nemmere at lave sine egne dumplings, end man skulle tro. Og man kan altid øve sig i at gøre dem pænere. Du kan sagtens købe færdige dumplingwraps, men det giver en særlig tilfredsstillelse at lave dem selv.

15 - 20 stk.

300 g hakket økologisk svinekød (ikke for magert)
1 tsk. frisk fintrevet ingefær
1 spsk. tamari
3 fed fintrevet hvidløg
1 tsk. løgpulver
1 dl fintrevet hvidkål
1 forårsløg, meget fint skåret
1 stort, pisket æg
1 spsk. sesamolie
1⁄2 tsk. havsalt
peber
100 g rå pillede tigerrejer

Rør svinekød, ingefær, tamari, hvidløg, løgpulver, kål, forårsløg, æg, sesamolie, salt og peber godt sammen. Dæk farsen til, og sæt den i køleskabet 1-2 timer.

Dumplingdej:
100 g fedtreduceret mandelmel
170 g arrowroot-mel
1⁄2 tsk. havsalt
1 lille æg
3⁄4 - 1 dl vand
2 spsk. smeltet kokosolie

Bland mandelmel, arrowroot-mel og havsalt i en lille røre- skål. Pisk ægget sammen, og tilsæt det sammen med vandet (hold lidt vand tilbage). Rør det hele godt sammen. Tilsæt smeltet kokosolie, og ælt, indtil dejen er glat og smidig.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er 1-2 mil- limeter tyk. Tryk den ud i cirkler med en diameter på 9 cm. Brug en skål eller metalform, som passer i størrelsen. Placér en spiseskefuld fars i midten af hver dumpling. Fold dejen op omkring kødbollen, og saml den godt på toppen.

Tilbered dumplings i en bambusdampkoger eller anden dampindsats. Bring en stor gryde vand i kog. For bunden af en dampkurv eller dampindsats med bagepapir, og stik huller i det, så dampen kan komme ind. Anbring dumplings på bagepapiret – de må ikke røre hinanden, for så klistrer de sammen. Stil dampkurv eller indsats ned i gryden med det kogende vand, og damp dumplingsene i 10-12 minutter, eller til de er helt gennembagte.