Donuts
Man kan sagtens bage sine donuts i en form i stedet for at friturestege dem. Al- verdens smagsforstærkere kan tilsættes dejen og give en ny oplevelse. Prøv med lidt revet æble og kanel eller hakkede pecannødder og karamelsauce på toppen.
Ca. 12 stk.
4 dl hvedemel eller 1 dl arrowrootmel og fedtreduceret mandelmel
1 dl mandelmel eller 30 g kakaopulver, hvis det er chokoladeversionen, som laves
2-3 tsk. økologisk bagepulver
1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
1⁄2 tsk. salt
3 store æg
1 dl sødt, f.eks. rørsukker, agavesirup, honning eller dadelsød
1⁄2 dl kokosmælk eller en anden slags mælk
100 g kokosolie eller klaret smør skal og saft af 1 økologisk citron
fedtstof til formene, f.eks. kokosolie
Varm ovnen op til 200 grader.
Bland mel (vælg mellem hvede eller mandelmel/arrowroot), bagepulver, vanilje og salt i en stor skål. Pisk æg, sukker/ sirup og kokosmælk godt sammen i en anden skål. Smelt olie eller smør i en gryde over svag varme, og rør det smel- tede fedtstof, citronsaft og skal og de tørre ingredienser i æggemassen. Rør dejen godt igennem, evt. med en elpisker.
Smør donutforme godt, hæld dejen i en sprøjtepose, og for- del den i dem. Bag donutsene 6-9 minutter, og gentag, til al dejen er brugt. Lad kagerne afkøle helt, dyp dem i glasur, og top dem med krymmel.
Sund jordbærglasur
1 dl smeltet kokosolie
1 tsk. citronsaft
1 spsk. kokosnektar eller et andet sødemiddel
1 dl purerede friske jordbær
1 tsk. vaniljepulver eller ekstrakt uden sukker
Pisk alle ingredienser godt sammen. Det kan godt klumpe lidt, så hav tålmodighed. Dyp straks donuts i glasuren, og drys med pynt