Chocolate chip cookies
Med rosmarin og macadamianødder
12 stk.
100 g blødt, evt. klaret smør eller kokosolie
1 dl rørsukker eller 2 dl palme- sukker
1 stort æg
1 1⁄2 dl macadamiamel, evt. mandelmel
1 tsk. vaniljepulver
1⁄2 tsk. havsalt i flager
1 1⁄2 dl fedtreduceret mandelmel eller hvedemel
100 g mørk chokolade, groft hakket
50 g hele macadamianødder
2 tsk. frisk rosmarin, meget fint hakket
Varm ovnen op til 200 grader. Rør smør/olie og sukker sam- men til en blød masse, evt. i en røremaskine eller med en håndmixer. Rør ægget hurtigt i dejen. Bland mandelmel, vaniljepulver, salt og fedtreduceret mandelmel i en skål, og rør det i smør- og sukkerblandingen. Tilsæt hakket choko- lade, nødder og rosmarin.
Rul dejen til en pølse, og del den i 12 kugler. Læg bagepa- pir på en bageplade, og læg dejkuglerne på den med god afstand imellem. Bag cookierne ca. 9 minutter, og afkøl dem på en bagerist før servering.