Chicken nuggets
Køb kylling, som ikke er i lage, og køb gerne økologisk. Den mest økonomiske løsning er at købe flere hele kyllinger og partere dem, så du kan lave nuggets af brystkødet, bruge lår og vinger i andre retter og koge fond af skroget, mens du laver nuggets.
4 personer
4-6 stykker kyllingebryst
1 æg til panering
1⁄2 dl reven parmesanost
1 dl friskmalet cashewnøddemel eller rasp
1 dl fintmalede sesamfrø
salt
peber
1 tsk. hvidløgspulver
1-2 tsk. løgpulver
fedtstof til panering, f.eks. rapsolie, klaret smør eller kokosolie
Skær kyllingestykkerne ud i 2 × 2 cm. Pisk æg sammen i en dyb tallerken, og bland parmesanost, cashewnøddemel og malede sesamfrø, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver sammen i en anden dyb tallerken.
Panér kyllingestykker i æg og derefter i nøddeblandingen. Steg dem på en meget varm pande i rigeligt fedtstof, til de har fået en pæn gylden farve og er gennemstegte.