Bønne- og artiskokhjertesalat
En enkel og smagfuld salat med sprødt, blødt, skarpt og sødt. Kan du ikke finde den grønne tomatsort, er røde tomater selvfølgelig lige så fine. Tilbered artiskokhjerterne et par timer eller dagen før servering.
4 personer
4-5 artiskokker uden stok eller 1 dåse konserverede artiskokhjerter 1-2 l kogende vand
havsalt
lidt citronsaft 200 g bønner (f.eks ”Purple Queen”) 4 modne grønne tomater
100 g store friske hestebønner
1 rødløg 2 spsk økologisk jomfruolivenolie 2 spsk citron
1 spsk honning
salt peber, evt. rosenpeber
Kom de hele artiskokker i en gryde, og tilsæt kogende vand, så det næsten dækker. Tilsæt salt og lidt citronsaft for at holde på den grønne farve. Lad artiskokkerne koge 40-45 min., så man let kan løsne deres blade. Fjern alle bladene. Kassér blade og stilk. Fjern skægget (frøene), og skær af, så kun den bløde kerne er tilbage. Kog bønnerne møre. Skær tomaterne i skiver. Snit rødløg i meget tynde, aflange skiver. Hvis du har et mandolinjern, er det det nemmeste. Rør honning, olie, citron og peber sammen, og bland salat og dressing godt. Servér salaten som en ret i sig selv eller som tilbehør til kød eller fisk.