Belgiske vafler a l'amande
Det kræver et vaffeljern at lave disse små, sprøde vafler. Men du vil ikke fortryde en investering i et. Mit forslag er at købe et jern, hvor der kan skiftes til andet bagværk og brød, f.eks. donuts. Og vaflerne smager virkelig dejligt både med og uden topping.
6 - 8 stk.
2 1⁄2 dl fedtreduceret mandelmel eller hvedemel
1 tsk. vanilje
1⁄2 tsk. kanel (kan udelades)
1 knivspids havsalt
3 æg
1⁄2 dl rørsukker eller smagsneutral flydende honning
1 dl kokosmælk måske lidt mere
3 spsk. smeltet smør eller kokosolie
til pynt:
1 håndfuld mandler uden skal
Bland mel, vanilje, kanel og havsalt i en skål. Pisk æg, suk- ker, kokosmælk og fedtstof sammen, og rør det hele godt sammen til en glat og luftig dej. Hæld ca. 1 dl dej i vaffel- jernet, og bag efter anvisning fra producenten. Bliv ved, indtil al dejen er bagt.
Servér vaflerne lune med karamelsauce, hasselnøddecreme (nutella) eller syltetøj og finthakkede mandler drysset over.
Karamelsauce
100 g rørsukker
50 g smør
1 dl fløde
Smelt sukkeret på en mellemstor pande over middel varme. Rør forsigtigt i massen, og vær opmærksom på, at det let brænder på. Når sukkeret er flydende, tilsættes smør. Rør kraftigt, til smørret er helt integreret i massen, og tilsæt fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Skru evt. ned for blusset. Massen vil boble og koge ind, og når den ønske- de konsistens er opnået, tages saucen af blusset og afkøles. Vær opmærksom på, at den tykner ved afkøling.