Bananasplit med chokolade-karamelsovs og kokos-banan-is
Bananer, is, chokolade, nødder – what’s not to like? Alligevel er bananasplit en vældig overset størrelse. Med denne version, hvor bananens naturlige sødme forenes med karamellens svulstige smag, har jeg tænkt mig at bringe den gamle firserdessert tilbage. Den er et overflødighedshorn af smag. Yummi!
4 personer
Chokolade karamelsauce (lav den i god tid) 100 g rørsukker
50 g smør
1 dl fløde
50 g grofthakket mørk chokolade, gem lidt til pynt
Smelt sukkeret på en mellemstor pande over middel varme, så det smelter. Rør forsigtigt i massen, og vær opmærksom på, at det let brænder på. Når sukkeret er flydende, tilsættes smør. Rør kraftigt, til smørret er helt integreret i massen, og tilsæt fløde og chokolade lidt ad gangen under konstant om- røring. Skru evt. ned for blusset. Massen vil boble og koge ind, og når den ønskede konsistens er opnået, tages saucen af blusset og afkøles. Vær opmærksom på, at den tykner ved afkøling.
Kokos-banan-is 3-4 frosne, modne bananer uden skræl korn fra 1 vaniljestang
1⁄2 dåse kokosmælk
4 friske bananer, flækkede
Pynt 1 banan per person
1 håndfuld grofthakkede hasselnødder og friske bær
Blend de frosne bananer med vaniljekorn og kokosmælk til en tyk sorbet. Flæk og anret de friske bananer, 1 på hver tallerken. Læg et par iskugler på hver, og hæld chokolade- karamelsauce over. Pynt med chokoladestykker, frugt og nødder. Servér straks.