Bagt dorade

Dorade er en skøn fisk, som er virkelig nem at tilberede hel. Du kan som her bage den i ovnen eller grille den. Vi spiser den til aftensmad med dampede grøntsager, men den kan også udgøre et skønt frokostmåltid i weekenden. Hvis du ikke kan få dorade, kan forel eller bras også bruges.

4 personer

2 dorader
1 halv citron i skiver

Marinade:
saften af 1⁄2 citron
god olivenolie
1 stor håndfuld finthakket løg, f.eks. hvidløg, skalotteløg og forårsløg
friske finthakkede krydderurter, f.eks. timian, persille, dild og salvie
lidt finthakket ingefær salt
friskkværnet peber

Bland citronsaft og olivenolie med alle de øvrige ingredienser. Smag marinaden til med salt og peber. Tænd ovnen på 180 grader. Rens fiskene, og skyl dem under koldt vand. Fjern alt blod, skæl og eventuelt indvolde. Tør fiskene grundigt. Rids derefter fiskene let i skindet. Placér dem på et stort stykke bagepapir, og gnid marinaden ud i bughulen og i snittene. Fordel den resterende marinade og citronskiverne henover. Pak fiskene ind i bagepapiret, og bag dem i 15-20 minutter. Marinaden fra den færdigbagte fisk udgør en skøn sauce til både fisken og grøntsagerne. Drys med ekstra havsalt, peber og friske krydderurter. Servér straks med dampede grøntsager og mere citron.